Podle čeho poznat, že si někdo už dlouho nevrznul

3. října 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Už jste si někdy o někom pomysleli, že nejspíš dlouho neměl sex, na základě jeho nepříjemného chování? Možná nejste zas tak vedle. Dlouhodobá abstinence se totiž na člověku může projevit tak, že si toho ostatní trochu všimnou. Stačí si všímat malých detailů. Informace ohledně poznání trvající sexuální abstinence přináší magazín Dáma.cz.

Nevyspání

Ačkoliv se to může zdát jako nesmysl, nevyspání nemusí být pouze příčina přílišného sexu, který trvá celou noc. Pokud totiž sex delší dobu nemáte, může se stát, že se nebudete moct pořádně vyspat. Při milování se totiž do krve uvolňuje hormon štěstí oxytocin, který funguje jako přírodní sedativum. Takže po něm usnete klidně jako malé miminko a nehrozí, že byste se pak převalovali a nemohli usnout.

Unavený obličej

Vzhledem k tomu že sex podporuje tvorbu kolagenu, bude náš obličej bez sexu vypadat strhaně a unaveně. Pokud tedy člověk vypadá méně mladistvě, pravděpodobně nemá aktivovanou tvorbu kolagenu potřebnou k pružnosti pokožky. Zapomeňte tedy na drahé krémy prosti vráskám a raději zvolte zábavnější a levnější metodu, jak zabránit stárnutí kůže.

Vyhýbání se kontaktu

Lidé, a především ženy, se při nedostatku sexu, laskání a mazlení uzavírají do sebe a dělá jim problém navázat jakýkoliv sociální kontakt. Může za to opět nedostatek oxytocinu v těle. Navázat nějak společenský kontakt jim tak dělá větší problém, než když žijí pravidelný sexuálně aktivní život.

Častější nemoci

Sex je důležitý pro udržení zdravého ducha i těla. Pokud ho nemáme, tak se nám o třicet procent zvyšuje pravděpodobnost toho, že onemocníme. Naše imunita klesá, a proto jsou lidé bez pravidelného sexu mnohem náchylnější k chorobám. Třeba můžeme pravidelným a častým sexem porazit i covid.

Špatná paměť

Během sexuální aktivity se nám prokrvují orgány (nejen ty zásadní) a okysličuje se nám krev. Spolu s ním se okysličuje mozek a tím jsme schopni si více pamatovat a lépe přijímat nové informace, které je potřeba si uchovat. Pravidelně tedy zvyšujte frekvenci krevního oběhu a nebudete potřebovat žádnou Ginkgo bilobu.

Životní styl - další články

Doporučujeme