Pohádkový dům snů má nového majitele. Herec Leonardo DiCaprio ho prodal za neskutečnou částku

10. prosince 2021·Životní styl·Barbora Turková

Leonardo Di Caprio (Zdroj: Shutterstock)

Herec Leonardo DiCaprio prodal po více než dvaceti letech svůj dům v kalifornském Malibu, který je přímo na pláži. Herec dům prodal za takřka 231,5 milionu korun, což je o 6,7 milionu korun více, než za něj původně požadoval na počátku září. Informaci přinesl web Mansion Global.

Držitel Oscara za snímek Revenant Zmrtvýchvstání z roku 2015 koupil dům v roce 1998, tedy rok poté, co se v kinech objevil filmový hit Titanic, kde se Leonardo DiCaprio představil jako Jack Dawson. Dům postavili v roce 1951 na pláži Carbon Beach a patří zde k nejzajímavějším nemovitostem, které se na realitním trhu objevily za posledních několik let.

Dům byl v průběhu let několikrát upravován. Působí tedy velmi moderně, ale zároveň je v něm zachováno několik prvků, které mu dodávají vintage nádech, čehož si všímá web Architectual Digest. Interiér na dvou patrech má využitou plochu 264 metrů čtverečních a nabízí útulnou a vstřícnou atmosféru. Místnosti jsou světlé díky posuvným dveřím a směrem k oceánu nahrazují tradiční okna.

Pocit vzdušnosti podporuje bílá barva na stěnách a stropu. Ten je pak v prostoru nad jídelnou a obývacím pokojem nesen dřevěnými rámy, které jsou také natřené na bílo. Výjimkou je kuchyň, která je celá šedá. Nahoře v patře jsou tři ložnice a dvě koupelny.

I výhled stojí za to. Majitelé domu totiž budou koukat na Tichý oceán. Na terase je vířivka, po dřevěném schodišti je pak možné jít se projít přímo na pláž. Horní terasa je přístupná z ložnic a na jedné straně směrem do ulice je menší prostor, který lze udělat jako zahradu se zelení.

Web Manion Global upozorňuje na to, že herec dům koupil před 23 lety za zhruba 36 milionů korun, k prodeji ho nabídl letos v září za 224,8 milionů korun. Nakonec se mu podařilo uzavřít smlouvu, ve které figuruje částka ještě o 6,7 milionů korun.


Životní styl - další články

Doporučujeme