PORADNA FREKVENCE 1: Co byste měli jíst PŘED a PO sportu

19. července 2016·Životní styl·Redakce

Potit se a zvedat činky, to je sice správný první krok k vysněné postavě, ale bohužel to nestačí. Tělo musíte správně nakrmit!

Pravidlo číslo jedna: Nikdy nesportujte a netrénujte s prázdným žaludkem. Abyste ze sportování dostali maximum, musíte tělu dodat energii. To samé platí pro chvíle po sportu.

Co si dát před sportem

Banány: Ty jsou doslova nabité energií. Vysoký podíl sacharidů a draslíku podporuje správnou funkci nervů a svalů.

Řecký jogurt: Vysoký obsah proteinů a probiotik dělá z řeckého jogurtu optimální svačinku před sportovním výkonem. Podporuje správnou činnost střev a postará se o to, že vám nebude nevolno.

Ovesné vločky: Obsahují velké množství vlákniny, která postupně uvolňuje postupně energii potřebnou po celou dobu vašeho tréninku. S vločkami se vám nestane, že by vám síly došly v půlce tréninku.

Co si dát po sportu

Kuřecí maso: Po sportu se potřebuje tělo zotavit. Dopřejte si libové kuřecí maso bohaté na bílkoviny. Uděláte něco pro své svaly!

Losos: Mastná ryba se po sportu postará o to, aby se zmírnily zánětlivé procesy v těle. Také sníží hladinu inzulinu. A je zdravá pro klouby.

Quinoa: Jedná se o jednu z nejstarších obilovin pocházející z Jižní Ameriky. Dnes už je dostupná i u nás. Po sportu je to lehké, ale velice výživné jídlo. Obsahuje bílkoviny a uhlohydráty, pomáhá při tvorbě svalů a pomáhá při jejich regeneraci. 

TIP FREKVENCE 1: Odhalili jsme největší mýty o sportu a hubnutí!

Při sportování se postarejte také o zdravou pleť na obličeji!

Životní styl - další články

Doporučujeme