PORADNA FREKVENCE 1: Jak zatočit s chloupky

18. července 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Hladké tělo bez nežádoucích chloupků je IN pro všechny bez rozdílu pohlaví. Každému vyhovuje jiná metoda, jak se porostu zbavit. Vybrali jsme ty nejefektivnější.

Která metoda vám vyhovuje nejvíc?

Holení je klasika

Nejoblíbenější je holení žiletkou. Pro větší komfort použijte speciální holící gely nebo pěny, investujte do kvalitního holítka s několika břity. Na dovolenou se hodí i ta jednorázová. Efekt holení je krátkodobý a po dvou až třech dnech musíte proceduru opakovat.

Depilace krémem

Jde o rychlou a bezbolestnou metodu chemické depilace. Chloupky se zničí pomocí depilačního krému a stěrky. Krém se nechá působit asi 5 minut, pak se stěrkou setře nebo omyje. Chloupky začnou růst asi po týdnu.

Cukrová hmota

Ta zničí i kořínky. Budete trochu trpět, ale hmota připravená z cukru, citronové šťávy a vody zničí chloupky až na měsíc. Aplikace je snadná. Pokožku je třeba odmastit, nanést pastu na chloupky a po chvíli strhnout. Chloupky se vytrhnou i s kořínky. Doporučuje se pro odstranění „knírku“ nebo huňatého obočí.

Vosk funguje, ale bolí

K depilaci se používají voskové pásky, které se přiloží a prudce strhnou. Chloupky jsou sice pryč i s kořínky, ale bolí to. Tento způsob je vhodný spíš na menší plochy obličeje. Chloupky se znovuobjeví až po šesti týdnech.

Strojek

Existují dva typy strojků: depilační a epilační. Rozdíl je v tom, zda jsou chloupky odstraňovány povrchově, nebo jsou vytrhávány i s kořínky (to opět vydrží několik týdnů). Dnes seženete strojky 2 v 1, mají třeba chladicí hlavice, které bolestivou metodu docela zpříjemňují.

Připomeňte si test mužnosti, který podstoupil Mel Gibson ve filmu Po čem ženy touží!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme