Poslední z trojčat se narodilo letos v červenci. Od prvního sourozence ho dělí čtyři roky

8. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Karen a James Mark (Zdroj: Profimedia)

Karen a James Markovi mají trojčata. Přesto ale Camerona a Gabrielu dělí čtyři roky, prostřední Izabelu dělí od jejích sourozenců dva roky. Nelogické? Možná ano, za všechno totiž může umělé oplodnění. Informaci uvedl list The Independent.

Karen a James z Tauntonu z hrabství Somerset museli podstoupit umělé oplodnění. Jeho výsledkem jsou trojčata, nejstarší z nich se narodilo před čtyřmi lety. Chlapce jménem Cameron dělí od sourozence dva, respektive čtyři roky. I tak jsou ale všechny děti považovány trojčata.

Byla totiž počata ve stejný čas a stejnou várkou embryí prostřednictvím asistované reprodukce IVF. Když se v roce 2018 narodil Cameron, manželé se rozhodli, že zbylá embrya nechají zmrazit, aby postupně mohli svou rodinu rozšiřovat. V září 2020 se tak narodila Isabela. Gabriela se pak narodila na začátku července letošního roku.

Rodiče jsou nadšení. „Je to úžasný pocit. Teď mám konečně dojem, že je celá rodina kompletní,“ svěřila se dojatá Karen. Pár se o děti snažil přirozenou cestou jeden rok, ale bez úspěchu. To byl důvod, proč se rozhodli jít cestou IVF. Ve Velké Británii se od roku 1991, kdy byla metoda schválena, narodilo už více než 390 tisíc dětí.

Životní styl - další články

Doporučujeme