Proč ženám cesta za vysněnou postavou trvá déle než mužům?

9. července 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Neexistuje žena, která by netoužila po krásně vysportované postavě. Bohužel něžnému pohlaví většinou cesta za vysněným cílem trvá déle než mužům. Proč to tak je? Na to odpovídá server Newsweek.

Mezi muži a ženami je spousta fyziologických rozdílů, kvůli kterým se výsledky u osvědčených cvičení mohou lišit,” uvedla docentka fyziologie cvičení z Univerzity New South Wales Mandy Hagstrom. Například ženy mají více svalových vláken typu 1 (vlákna produkující slabé kontrakce, ale pomalu se unavují), menší plíce a jsou postavou menší, dodala.

Například to, že ženy jsou oproti mužům odolnější vůči svalové únavě, by podle docentky mohlo znamenat, že musí provést více cviků, aby dosáhly stejných výsledků. Ženám také trvá déle, než se po fyzické zátěži zregenerují. Tudíž byste dámy po sportu neměly zapomenout na dostatečný odpočinek.

Hodně také hubnutí žen ovlivňuje to, v jaké životní fázi se aktuálně nachází. Tedy jestli jsou zrovna po porodu nebo v menopauze. Proto cesta za vysněnou postavou může být pro ně těžší, pak ale o to mají větší radost z kýžených výsledků.

Životní styl - další články

Doporučujeme