Proč ženy flirtují, i když mají partnera? Má to totiž spoustu výhod

12. listopadu 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Proč si to nepřiznat, flirtování může být příjemným zpestřením života, a to i ve chvíli, kdy máte partnera. Proč ženy rády flirtují, když k tomu dostanou příležitost? Informace přináší Dáma.cz.

Rády svého partnera provokují

Některé ženy rády flirtují ve společnosti s někým jiným, a to i před zraky svého partnera. Můžou ho tím zaměstnat, aby byl celý večer ostražitý a neměl čas on sám pokukovat po jiných ženách, nebo ho tím můžou pěkně nažhavit. Pokud se flirtování udrží v únosné míře, může to být vlastně dost vzrušující a takovým provokováním mohou ženy své muže pěkně nažhavit.

Podpora sebedůvěry

Když ženy flirtují, připadají si najednou mnohem více sexy a jejich sebevědomí stoupá závratnou rychlostí. To pak přináší samá pozitiva. Mají dobrou náladu, vše se jim daří a jsou mnohem suverénější například i v zaměstnání. Všechno souvisí se vším. Daří se jim, když se cítí dobře. Dobře se cítí, když mají dobrou náladu. Dobrou náladu mají, když si přijdou sexy. Sexy si přijdou, když flirtují.

Prostě je to baví

Mohou být zamilované, šťastné, věrné. Ale flirtování berou jako hru. Hru, která jim zároveň dokáže, že jsou stále chtěné a stále zvládají upoutat pozornost nějakého muže. A to pak vede k tomu, že muži budou mít doma partnerku “na pohodu”, a ne zamindrákovanou stíhačku.

Potřebují vidět zájem

Žádný manželský nebo dlouholetý pár si nebude stále dokola navzájem opakovat, jak jim to oběma sluší, jak po sobě touží, a jak jsou neodolatelní. Takový zájem přirozeně vyprchá. Někomu to však může chybět a potřebuje tento zájem poslouchat stále. Takže raději, než by si žena našla milence, který by tento zájem opět projevil, flirtuje. V autobuse, na večírku, na ulici… kdokoliv. Oční kontakt s náhodným kolemjdoucím způsobí kolikrát víc klidu na duši než půl dne meditace.

Nuda ve vztahu

Pak je ale důvod i takový, který není úplně v pořádku, a měl by se řešit. A tím důvodem může být nuda ve stávajícím vztahu. Pokud zmizí mezi dvěma partnery jiskra, je potřeba ji znovu najít. Protože pokud to tak bude pokračovat dál, může se stát, že z nevinného flirtování s cizím mužem na zahnání nudy, vznikne flirtování vinné a hned je průšvih, výčitky svědomí a zlomené srdce.

Životní styl - další články

Doporučujeme