Pudl, labrador nebo německý ovčák. Které plemeno je u lidí nejoblíbenější?

5. listopadu 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Každé psí plemeno je zajímavé a najde si své fanoušky. Nicméně jsou plemena, která jsou u lidí oblíbenější. Jaká plemena jsou podle ankety, která se odehrávala na celém světě, ta nejoblíbenější? S výsledky přišel web Abeceda zahrady.

5. Bígl

Malý odolný a dobře naladěný- to je bígl. Navíc je roztomilý, má krásné oči a je to přátelské plemeno. Bíglové byli vyšlechtěni jako honící psi, kteří spoléhají hlavně na svůj čich. Bígl zdědil také rychlost, a když ucítí něco zajímavého, klidně vám zmizí z dohledu. Tento pes vypadá nevinně, proto si ho pořizují starší dámy, ale není to ideální pes pro ně. Potřebuje pevnou ruku, majitele, který ho vycvičí a nastaví mu hranice. Jinak si bígl podmaní celou domácnost. Je to inteligentní pes, který potřebuje zaměstnávat mysl, je učenlivý a velmi žravý.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

4. Pudl

Tohle plemeno buď milujete, nebo nenávidíte a je jen málo lidí, které pudl nechá chladným. Pudl byl původně chován k lovu vodního ptactva a jejich srst byla často krátká, aby nebyla pořád mokrá a špinavá. Okolo důležitých orgánů ale srst byla, aby je chránila. Mají talent k učení a jsou hbití, proto se naučí i triky, které jiným psům nejdou. Jsou přátelští, hodí se pro nezkušené chovatele a k dětem. Nelínají, ale jejich srst roste a potřebují proto pravidelně stříhat. Hodí se do bytu, ale nesnáší samotu.

3. Německý ovčák

Německý ovčák je inteligentní, hodí se do rodin i s dětmi. Může bydlet i v paneláku, ale musí mít dostatečné fyzické aktivity. Pokud nebude dostatečně vybitý, najde si zábavu sám, a to se vám nebude líbit. Je to loajální plemeno, je přátelský i k ostatním psům a lidem. Jsou přirozeně opatrní a vynikající strážní psi. Pokud vetřelec pronikne do jeho území, málokdy vyvázne se zdravou kůží. Mohou pracovat u policie, jako asistenční psi, na letišti, jako záchranáři nebo u armády. Je to oblíbený pracovní pes, ale i milý společník.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

2. Bulldog

Nejen jedinečný vzhled, ale také jeho přátelská povaha a to, že se hodí i do panelákových bytů. Není to totiž moc velký sportovec, má sklon k lenosti a rozhodně to není pes k boudě. Bulldog byl v Anglii chován k zápasům s býky, při kterých se psi museli rvát. Když byl tento sport zrušen, ztratilo plemeno význam jako sportovní pes. Proto se z nich pak stali laskaví psi, kterými jsou doteď. Jejich stavba těla jim způsobuje dýchací potíže a trable s klouby. Mají sklon k nadváze, chrápou a jsou extrémně citliví na nízké i vysoké teploty.

1. Labradorský retrívr

Je to velmi přátelské a loajální plemeno, skvělí společníci, kteří milují lidi. Jsou také velmi chytří a jejich trénink zvládne i začátečník. Vyjdou se všemi členy domácnosti; těmi lidskými i těmi zvířecími. Proto je labrador tím nejoblíbenějším plemenem. Milují navíc vodu a mají velký apetit, protože doslova milují jídlo. Proto pozor, aby neměli nadváhu. Naštěstí také zbožňují pohyb, takže ať už s ním budete dělat jakýkoliv sport, bude to skvělý parťák.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

Životní styl - další články

Doporučujeme