Rozdělte si spravedlivě péči o domácnost. Soužití s partnerem či partnerkou bude rázem procházka růžovou zahradou

1. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Domácí práce nevoní nikomu. Pravdou je, že sice se v poslední době do péče o domácnost zapojují více i muži, přesto ženy toho vykonávají podstatně více. Jak se v partnerství vyhnout hádkám v otázce dělby domácích prací? Na to přišel průzkum agentury YouGov.

Rozdělení domácích prací je jedním z nejčastějších důvodů, kdy dochází k hádce mezi partnery. Podle průzkumu až 92 procent žen pere, 68 procent pomáhá dětem s přípravou do školy a 76 procent uklízí. Většina tak musí zvládnout dokonale jak domácí práce, tak managment celé domácnosti a musí myslet doslova na všechno.

K stereotypnímu rozdělení mají pak sklon více heterosexuální páry, oproti homosexuálním. Ti se v péči o domácnost dělí rovným dílem. Jak ale rozdělit práci tak, aby všichni byli spokojení? Podle odborníků je důležité péči o domácnost detailně probrat.

Jednou týdně byste se měli tomuto tématu věnovat, pochválit se navzájem, probrat nedostatky a jak to bude vypadat v následujících dnech. Také je dobré rozdělit si práce podle toho, kdo co má rád. Ukazujete tak svému protějšku, že si vážíte jeho času,” radí pro server The Huffington Post koučka párů Laura Danger. Také byste neměli opomenout konzistenci. Jedině tak se na vás může váš partner spolehnout a bude mít jistotu, že svou část domácích práci opravdu vykonáte.

Životní styl - další články

Doporučujeme