Starostlivý taťka. Zlatý retrívr Fred se už podruhé stará o malá kachňátka

12. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shuttertock)

Labradorský retrívr Fred z Essexu opět překvapil. Sám od sebe se totiž začal starat o patnáct opuštěných kachních mláďat. A není to poprvé, už v roce 2018 se staral o devět mláďat. Informaci přinesl deník The Daily Mail.

Fred z Essexu je zkrátka rozený pečovatel. Už podruhé se dostal na první stránky novin. Čtrnáctiletý pes se totiž opět ujal další skupinky osiřelých kachních mláďat. Náhradní rodiče jim dělá na dřevěném hradu Mountfichet, kde bydlí se svým pánem Jeremym Goldsmithem.

Toho chování jeho psa vůbec nepřekvapilo. „Za těch 15 let, co ho mám, strávil Fred spoustu času na hradě se zvířaty a být mezi různými druhy zachráněné zvěře se pro něj stalo druhou přirozeností,“ řekl Goldsmith. Fredovi zřejmě vůbec nevadí, že kachňátka jsou úplně jiný zvířecí druh, než on.

Mláďata osiřela poté, co jejich matka přes noc záhadně zmizela. Láskyplnou náruč ale naštěstí našla u Freda. Očekává se, že pod jeho ochrannými packami zůstanou do té doby, než budou schopná starat se sama o sebe. Jejich matka by byla určitě ráda, že na světě nejsou sami.

Životní styl - další články

Doporučujeme