Svačina jako projev lásky?

5. září 2014·Životní styl·Redakce

Tajemný balíček nebo krabička s překvapením , které vám parner podá do ruky těsně před odchodem do zaměstnání. Obložený chléb, nakrájené ovoce nebo zelenina, domácí tvarohová pomazánka nebo čerstvě připravená ovesná kaše. Je to výhradně vaše doména nebo se s partnerem střídáte?

Kdo vstává dřív

Platí u vás pravidlo, že svačinu dělá prostě ten, kdo vstává dřív? Nebo je to vždy na vás a svačina pro partnera záležitost kterou  chystáte už večer? Myslíte na ni už odpoledne při nákupu potravin? Jde o pozornost nebo takzvanou manželskou povinnost?

Rozdělte si služby

Odborníci radí, aby se pár o povinnosti nejen dělil, ale aby si je i zpestřoval proměňováním. Pokud budete připravovat partnerovi svačiny výhradně vy, za čas to bude brát jako samozřejmost a ve chvíli, kdy vám dojdou nápady si buď vůbec nevšimne a nebo naopak bude zklamaný, že nemá obvyklou pochoutku. Nabídněte mu, že tento týden budete připravovat svačiny pro vás oba vy a příští týden je kreativita i o něco dřívější budíček na něm.

Servírujte jako dárek

V případě, že budete svačinu připravovat jako překvapení s malou pozorností například v podobě čokoládové tyčinky nebo jiného oblíbeného pamlsku vaší drahé polovičky, nejspíš mu dojde, že by vám mohl námahu oplatit.

Ujasněte si co chcete

Pokud ovšem děláte svačiny se slzou v oku, s tím, že on pro vás nikdy nic takového neudělal, řekněte mu to! Pokud zaeraguje tak, že žádnou svačinu nepotřebuje, okamžitě s tím přestaňte a chystejte si ji výhradně pro sebe. Pokud vás ale opravdu miluje, rád vás jistě občas překvapí a nachystá na oplátku svačinu on vám. Trvat na tom, aby tak činil pravidelně je asi čiré zoufalství v případě, že to prostě nedělá od začátku.

Nekritizujte

A rada na závěr! Nekritizujte! Příliš silný krajíc chleba si v práci prostě rozdělte, uzeninu, kterou nemáte ráda z něj vyndejte , vrstvu majonézy a hořčice otřete a cestou si kupte salát, kterým si zbytek svačiny sama zpestříte. Poděkujte a buďte šťastná, že vás miluje a to, co on má nejraději, a co považuje za nejlepší jídlo, připravil pro vás!

Více dnes v Dámském klubu na Frekvenci 1 už v 16:00!

Životní styl - další články

Doporučujeme