Tato plemena koček se řadí mezi nejchytřejší. Souhlasíte?

4. dubna 2022·Životní styl·Redakce

Siamská kočka. (Foto: Profimedia)

Určitě každý páníček si jednou pomyslel, jak je ta moje kočka chytrá! Je obecně známo, že tato čtyřnohá chlupatá stvoření dokážou řešit problémy i se vyrovnat s nezdary. Jsou ale plemena, která svou inteligencí převyšují ostatní. Informoval o tom server iReceptář.cz.

Habešská kočka

Ta je jednou z těch hravých a učenlivých koček. Můžete jí naučit aportovat malé předměty. Také velice ráda šplhá a skáče, pokud se tuto micinku rozhodnete chovat v bytě, kde nemá po ruce strom, vyrobí si ho snadno z knihovny nebo záclony. Milují pozornost a nejšťastnější jsou, když jim věnujete co nejvíce času. Plemeno habešské kočky je jedno z nejchytřejších.

Siamská kočka

Tato micinka je hodně hlasitá a upovídaná. Rády mají vše pod kontrolou a zvědavě pozorují okolí. Pokud se jim málo věnujete, tak se nudí a dají vám to najevo velmi nahlas. Proto dbejte u siamské kočky na to, aby měla v blízkosti vždy něco, co ji na nějakou dobu zaměstná. Zabodujete u nich s puzzle hračkami.

Turecká van kočka

Čičinky tohoto plemena zbožňují samostatnost, nemají rády, když je někdo drží. Také velmi rády šplhají a často převracejí ze zvědavosti věci. Hodně neobvyklé je, že jim nevadí voda. Van kočky jsou dokonce tak chytré, že dokážou otočit kohoutky, aby se mohly samy napít nebo si hrát ve vodě. Spokojenost u ní zjistíte velmi jednoduše, signalizací je totiž její nos. Když je rozrušená, čumák zčervená.

Barmská kočka

Barmské kočky se na člověka hodně často upínají, proto se doporučuje je nechávat o samotě. Micinky se dokážou naučit různé triky jako povel sedni, převalování se, aportování čí chození na vodítku.

Bengálská kočka

Tyto micinky jsou velmi žádané. Skvěle se učí triky. Zálibu mají velice často ve vypínání vypínačů, hraní si s elektronikou a dělání neplechy. Také jim nevadí voda, a tak s vámi půjdou skoro až do sprchy nebo vany. Také jim pořiďte kočičí strom, protože Bengálská kočka ráda leze.

Životní styl - další články

Doporučujeme