TIP FREKVENCE 1: Připravte svou pleť na mrazivé počasí!

18. listopadu 2016·Životní styl·Luboš Procházka

V minulých dnech jsme zažili první mrazivé dny letošního podzimu. Teď se sice oteplilo, ale mrazíky se vrátí. Připravte na ně svoji pleť. Důležité rady najdete uvnitř článku.

V zimě je naše pokožka vystavena mrazu a přechodům ze zimy do tepla. Abyste na konci zimy nepřipomínali suchou švestku, stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel. A platí i pro pány. Péče o pleť není ostuda, pánové!

Investujte do pořádného krému

V mrazivém počasí pokožka snižuje produkci lipidů. Mazové žlázy zkrátka trochu stávkují. Proto dopřejte pleti krém s mastnější texturou. Zvolte výživný ochranný krém, ten ochrání kůži lépe, udrží v ní přirozenou vlhkost. Na pleti vám krém vytvoří vlastně film, který zabrání odpařování vody. Pleť se neochlazuje a zůstává vláčnější.

Zvláštní ochranu si zaslouží rty 

Rty neobsahují mazové žlázy a v mrazu tak trpí nejvíce. Naštěstí je na trhu nepřeberné množství ochranných balzámů pro dámy i pány. Na hory se vybavte tyčinkou s UV faktorem. Popraskané rty jsou vstupní branou pro různé infenkce a navíc: kdo by vám chtěl dát na struhadlo pusu!

Nezapomínejte na ruce

Krém na ruce bychom měli používat celoročně, každý den, vlastně po každém mytí rukou. Přes den zvolte krém, který vám dovolí pokračovat v práci a rychle se vstřebá. Na noc volte třeba starou dobrou Indulonu. Rukavice nejsou frajeřina, chrání vaše ruce před mrazem. Pokožka tak nebude vypadat jako pergamen.

Dejte si vanu

Pokud máte možnost, dejte si vanu. Do teplé vody ale nezapomeňte přidat pár kapek koupelového oleje nebo pěny do koupele. Pleť provoní a zvláční. Po koupeli si dopřejte pořádnou dávku pleťového mléka. A kdy jindy si pořádně užít saunu, než v mrazivých dnech. Pleť vám za saunovací riuál poděkuje!

Zkuste lékárnu

Kvalitní krémy nemusí stát majlant. Poptejte se v lékárně – tady seženete krémy, které se hodí pro celou rodinu. Sice se trochu hůř nanášejí, ale vaší pleti dodají to potřebné. Ideální jsou zejména na hory. 

Než přijde opravdový mráz (a on opravdu přijde), tak zkontrolujte stav přípravků vhodných na zimu. Staré vyhoďte, zásobte se novými.

 

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme