TIP FREKVENCE 1: Prospěte se do krásy! 6 rad správný spánek

21. ledna 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Podle jedné studie údajně strávíme v posteli 24 let a 4 měsíce. Rozhodně stojí za to, využít ten čas smysluplně a probouzet se o něco krásnější. Nejsou v tom kouzla!

Pojem zkrášlující spánek je trochu zavádějící. Když se ráno po dlouhém převalování a přemlouvání vyhrabeme z postele, chce to ještě pár zákroků, než zmizí kruhy pod očima a napuchlá víčka, než zacuchané vlasy upravíme hřebenem a stylingovými přípravky do účesu.

Vyzkoušejte jednoduchých 6 triků, které by měly váš spánek definitivně změnit v ten „zkrášlující“!

Zkroťte vlasy

Pokud nosíte dlouhé vlasy, zapleťte si je do volného copu nebo si udělejte culík (neutahujte gumičku). Tak se nebudou v noci vlasy dotýkat pokožky obličeje. Oleje, které vlasy obsahují, tak nebudou způsobovat žádné nečistoty a pupínky.

Spěte na zádech

Zapomeňte na polohu na břiše, kdy ležíte obličejem na polštáři. Při spánku na břiše nebo na boku se na obličeji vytvářejí spánkové vrásky. Naučte se spát na zádech, jde to!

Investujte do povlečení

Saténové povlečení je sice dražší, než obyčejná bavlna, ale investice do něj se vyplatí. Satén je hladší, než bavlna a pomáhá v boji se spánkovými vráskami. Navíc se satén chová šetrněji i k vašim vlasům.

Dbejte na vlhkost vzduchu

Zvlhčovače vzduchu se postarají o to, že vaše pleť nebude vysušená. Zejména v zimě, kdy je vzduch v místnostech příliš suchý. Nezapomínejte na sklenici s vodou na nočním stolku. Pokaždé, když se na chvilku ze spánku probudíte, dopřejte si malý doušek. Tělu průběžný přísun tekutin neuškodí.

Převlékejte polštáře

Povlečení polštáře vyměňujte rozhodně 1x týdně. I když si každý večer pečlivě odlíčíte obličej, s vlasy to asi neděláte. A právě vlasy nechávají na polštáři olejové usazeniny.

Dopřejte si dva polštáře

Probouzíte se ráno s napuchlýma očima a nehezkými pytlíky místo spodních víček? V tomto případě vyzkoušejte spát na dvou polštářích. Větší úhel svědčí lymfatickému systému a otoky budou menší.

Podívejte se, jak spinká Arnold Schwarzenegger!

Životní styl - další články

Doporučujeme