TIP FREKVENCE 1: Triky, s kterými už nikdy nebude žehlení trápení!

15. ledna 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Nejméně oblíbenou činností v domácnosti je žehlení. Máme pro vás pár tipů, jak můžete i bez žehlení vypadat jako ze škatulky. Nevěříte?

Přestože žehlení nenávidíme (skoro 40% populace ho považuje za otravné), stojíme v průměru týdně až 3 hodiny u žehlicího prkna. Ale s tím může být teď konec! Je nejvyšší čas schovat žehlicí prkno zase do komory a žehličku nechat konečně vychladnout.

Oblečení po vyprání pořádně protřepte

Jako Bond: protřepat, nemuchlat. Zejména žehlení košilí a halenek stojí hodně nervů. Tomu ale můžete předejít. Snižte odstřeďování na 800 otáček – k oblečení je to šetrnější, ale navíc ho z bubnu pračky vyndáte hezky vlhké a tvarovatelné. A teď to rozhodující: Ještě vlhké oblečení pořádně protřepte. Pak příslušný kousek pečlivě pověste – bez zmuchlání nebo překladů. Takhle vaše prádlo uschne krásně rovně.

Zázračná zbraň: sušička

Dokážete tričko vyndat ze sušičky nejenom suché, ale také bez jediného zmuchlání? Jde to!

Varianta 1: Zmuchlané čisté tričko pokropte vodou, přiměřeně. A pak s ním šup do sušičky. Asi po 10 minutách vyndáte tričko bez jediné vrásky. Důležité je ale jednat rychle. Vyndejte ho hned po dosušení. Oblečte nebo pověste na ramínko.

Varianta 2: Horko a led – ledové kostky v sušičce

Tričko dejte do sušičky spolu s hrstí plnou kostek ledu. Nechte pak sušičku pracovat 5 minut na plný výkon. Díky odpařování ledu v sušičce vznikne pára, která odčaruje zmuchlaná místa. Jsou vidět ještě skvrny od vody a poslední zvrásněniny? Nechte ležet tričko 15 minut. Bude hladké jako dětská prdelka.

Vysoušeč vlasů

Sice tomu možná nevěříte, ale když vám fén dokáže vlasy vysušit krásně do hladka, proč by to nedokázal i se zmuchlaným oblečením? Oblečení pokropte vodou, zejména na nejvíce zmuchlaných místech. Pokropit neznamená promočit, ano? Navlhčený kousek oblečení pověste na ramínko a do akce nasaďte fén. Ideálně na nejnižší stupeň asi 5 centimetrů před zmuchlané místo. Dokud je tkanina ještě teplá, uhlaďte ji rukou. A je to!

Kouzelný rozstřikovač

Vsaďte na správné složení! Na závěr vám prozradíme ještě jeden kouzelnický trik pro krásně hladká trička. V rozstřikovači smíchejte 1 díl octa s 3 díly teplé vody. Ze vzdálenosti asi 30 cm postříkejte. Po usušení budete žasnout, v jaké kondici se tričko nachází! Pokud budete ocet míchat s teplou vodou, nemusíte se bát, že budete vonět jako kyselá okurka!

 

Kdyby vás skládání prádla unavilo, tak to možná bude zimní únavou! Ale tu můžete snadno zlikvidovat!

Začínají vám být některá trička malá? Nasaďte jednoduchou dietu. Stačí pár triků!

Životní styl - další články

Doporučujeme