Valentýn už klepe na dveře: 5 tipů, jak si ho užít i během lockdownu

29. ledna 2021·Životní styl·Barbora Pisingerová

Romantické rande si můžete zorganizovat i u sebe doma. Foto: Shutterstock

Svátek všech zamilovaných už je za dveřmi, stejně jako všechny ostatní svátky je ale i Valentýn poznamenaný světovou pandemií. Jak si ho co nejvíce užít i během lockdownu? Mrkněte na naše tipy.

Rande doma

Když se řekne Valentýn, řada lidí si automaticky představí večeři v pěkné restauraci, návštěvu kina nebo divadla či nějakou další aktivitu, která je nyní kvůli pandemii zakázaná. Ať už vám ale chybí cokoli, možná se to dá v improvizovaných podmínkách podniknout i doma.

Místo večeře v restauraci si společně uvařte něco dobrého, namísto kina si připravte popkorn a film u sebe v obýváku. Lockdown paradoxně dává milencům šanci improvizovat a vyvinout vlastní úsilí. Při přípravě rande doma ale nepodceňujte detaily – právě ty totiž vytvoří tu správnou atmosféru a zařídí, aby tento večer nebyl jako všechny ostatní.

Letošní Valentýn je spíš o vynaloženém úsilí, než o velkých gestech. Foto: Shutterstock

Malé nápovědy

Překvapení je skvělá věc a jistě má v plánování oslav svátku všech zamilovaných své místo. Pokud ale chcete být obzvlášť romantičtí, klidně svému protějšku dejte k dispozici malé nápovědy. Ty naznačí, že se něco chystá, aniž by prozradily co a pokazily překvapení. Pečlivě budované napětí umocní zážitek z hlavního bodu programu.

Jak na to? Můžete třeba po bytě vylepit lístečky s milými vzkazy, zapojit do hry květiny, sladkosti nebo drobné dárky. Postarejte se zkrátka, aby váš partner dobře věděl, že jste na něj nezapomněli.

Buďte pozorní

To, co se nakonec nejvíc počítá, nejsou žádná velká romantická gesta, ale skutečná pozornost, kterou svému partnerovi věnujete. Převezměte za něj jeho úkoly v domácnosti nebo mu připravte třeba snídani do postele.

Připravte partnerovi třeba snídani do postele. Foto: Shutterstock

Napište dopis

Možná nepatříte mezi ty největší romantiky a kreativita není zrovna vaší silnou stránkou. Zkuste se ale trochu překonat, partner to jistě ocení. Nemusíte vymýšlet složitý program na celý den. Stačí třeba i jednoduchý dopis. V něm svému protějšku popište, co k němu cítíte a proč ho máte rádi. Pokud naopak patříte mezi tvořivé jedince, můžete se hecnout a napsat třeba báseň nebo písničku.

Začněte a skončete den něčím zvláštním

Nic nevytvoří sváteční a jedinečnou atmosféru tak dobře, jako výjimečný začátek i konec dne. Hned po probuzení dejte partnerovi najevo, že mu dneska chcete dělat jenom radost. Připravte zvláštní snídani, vyzdobte byt květinami nebo hned po otevření očí dejte partnerovi malý dárek. Speciální pozornost věnujte i večeru a trochu romantiky si schovejte i na dobu těsně před tím, než půjdete spát.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme