Ve zvířecím světě je všechno v pořádku. Které čtyřnohé mámy klidně adoptovaly cizí mládě?

31. ledna 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Ve zvířecí říši se dějí zázraky často. Jedním z nich je i mezidruhová mateřská láska, kdy samice přijme cizí mládě a zachrání tak malého sirotka. S dojemnými příběhy přichází web Můj chlupáč.

Psí mamky

Pes je nejen nejlepším přítelem člověka, ale často dovede být i opravdovým zachráncem a hrdinou, protože ujmout se cizího mláděte je rozhodně hrdinský čin. To třeba udělala i mopsí fenka Peppa, která se stará o tři koťátka. Tady nesnášenlivost mezi kočkami a psy nehrozí. Dalším krásným příběhem je, když se fenka křížence německého ovčáka ujala čtyř mláďat tygra ussurijského. Fenka Freddie se zase stala mámou pro tři skunky. Psí máma Katjinga dala šanci malému selátku, o které se stará jako o vlastní. To buldočí mamka Baby šla ještě dál. Ta se stala náhradnicí hned pro šest divokých selátek.

Kočičí hrdinky

Ovšem pomoct umí i kočky. Kočičí máma Smigel se kromě svých mláďat stará i o čtyři štěňata. Ale nemusí to být jen psi. Dalším dojemným příběhem je skupinka veverčat z krabice. Ta se dostala do jedné rodiny, kde zrovna kočka pečovala o svoje koťata. Pár hladových krků už přijala bez problémů. I kočka Rosinka se přes svůj pokročilý věk pustila do pečování o opuštěnou opičku ze ZOO.

Nestarají se jen kočky nebo psi

Pečlivými tvory ale nejsou jen psi nebo kočky, ale třeba i opice. Například samice makaka si osvojila štěně, které se jí sice nedrží neustále za kožich, ale i tak spolu tráví spoustu času. Opice mu třeba vybírá blechy nebo ho krmí. V jednom opičím lese zase mezi sebe opice vzaly opuštěné koťátko. Odvážná je šimpanzice Anjana, která se rozhodla postarat se o tři mláďata velkých kočkovitých šelem. Klidně zasáhne i do jejich šarvátek, nakrmí je nebo se s nimi pomazlí.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme