Výhody života na psí knížku

24. září 2014·Životní styl·Redakce

Bílý závoj už dávno není podmínkou fungujícího vztahu. V dnešní době čím dál častěji žijeme na psí knížku. K tomu, aby vztah fungoval přeci nemusíme mít papír. V případě rozchodu si navíc ušetříme mnoho problémů. Život na psí knížku přináší spoustu výhod.

Tady je pár důvodů proč se čím dál častěji přikláníme k životu na psí knížku:

1. Manželství má spousta z nás spojeno s větší zodpovědností. Proto v dnešní době často volíme určitou formu nezávislosti a osobní svobody, kterou život na hromádce partnerům přináší.

2. Podle aktuálních statistik se každé druhé manželství rozpadne. Leckdy je rozvod složitou a táhlou záležitostí. V případě života na hromádce si ušetříme spoustu času, peněz a také nervů.

3. Jedním z důvodů, proč se lidé berou čím dál méně je i finanční nákladnost svatby. V případě širokého příbuzenstva se náklady na veselku mohou vyšplhat hodně vysoko. Nesezdané páry proto raději tyto finance investují, tam, kde z nich budou mít větší užitek (bydlení, dovolená,…)

4. Část lidí žijících na psí knížku tvrdí, že papíry na posvěcení své lásky nepotřebují. Zastávají názor, že dva lidé spolu mohou žít i bez nutnosti podstoupit svatební obřad.

5. Podle nesezdaných párů se ze z nefunkčního partnerského vztahu odchází daleko snáz než z manželství.

6. Dnešní sociální systém svobodným matkám přímo nahrává. Pokud prokáží, že s otcem dítěte nežijí ve společné domácnosti, vznikne jim nárok na větší sociální dávky.

Statistiky hovoří o tom, že celosvětově klesá zájem o sňatky. I u nás je život bez papíru běžnou záležitostí. Ať už se rozhodete manželství vyhnout nebo do něj vstoupit, především byste v tom měli být zajedno s partnerem. Tlačit ho do něčeho, co mu není po chuti může být začátkem konce vztahu, ať už na něj papír máte či nemáte.

Jsou moderátorky Dámského klubu nakloněny vztahu na psí knížku?

Markéta: „Svatba je pro mě vyjádřením zodpovědnosti za vztah nejen před sebou samým, ale i před světem. Nejde o ten papír, ale o to, co z něj vyplývá. Pokud o svoji lásku přestanou partneři pečovat, tak je k tomu stejně žádný papír nedonutí. A dobrovolně se připravit o svatbu, tedy o super mejdan v krásných šatech, to je přeci také škoda, nemyslíte :-)? “

Aneta: „Proč žít na psí knížku? Rozvodová statistika je vyšší, než by se mi líbilo a nevím, proč by zrovna  moje manželství mělo být výjimkou. Navíc být finančně provázán ještě s jedním člověkem, který by za mými zády nasekal dluh, není žádná extra vyhlídka. Jak já bych to pak chudák splácela. “

Na vaše názory se těšíme dnes  v 16:00 – 17:00 na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme