Zájezdy k moři zlevnily o polovinu!

9. září 2014·Životní styl·Redakce

Doba letních prázdnin je za námi, ale čas dovolených strávených u moře zdaleka nekončí. Navíc když jsou o tolik levnější. V září se cestuje za sluníčkem do Itálie, Chorvatska a Řecka. V říjnu pak do Turecka, Egypta i Spojených Arabských Emirátů.

Za pět minut dvanáct

Pokud máte dovolenou a plánujete si užívat Jaderského moře, máte na to už jen několik dní. Počasí se tam rychle kazí. „V destinacích jižní Evropy je počasí už nejisté, večery jsou chladné a moře taky nedosahuje takových teplot, jaké turisté žádají,“ řekla Frekvenci 1 mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, Kateřina Petříčková. Podle meteoroložky Dagmar Honsové je do Itálie nebo Chorvatska ideální vyrazit nejpozději příští týden.

Předpověď na 38.týden

Do konce tohoto týdne nad Itálií a Chorvatskem očekávejte víc oblačnosti a dešťových přeháněk s teplotami do 25 st.C. V dalších částech Evropy by mělo být slunečno do 26 st.C. Nejvyšší teploty tradičně naměříme nad Španělskem, tam se v odpoledních maximech vyšplhají až na 31 stupňů.   

Kam odjet

Ve středu Evropy se příroda pomalu chystá na podzim. Cestujte za teplem a odpočinkem rozhodně do Egypta, Turecka, Tunisu, Maroka, na Kapverdské ostrovy nebo Spojených Arabských Emirátů. Tady všude se rozhodně prohřejete, kdo má rád 40 stupňová vedra jsou například Emiráty zárukou.

Životní styl - další články

Doporučujeme