Zatočte s obezitou!

25. září 2014·Životní styl·Redakce

Průzkumy odhalily, že každý druhý Čech trpí nadváhou či obezitou. Projekt Česko se hýbe, který právě odstartoval po celé republice, učí rodiče s dětmi správnému a pravidelnému pohybu.

Dny fitness

Ve fitness centrech, které se zapojily do této akce, můžete zdarma cvičit pod dohledem kvalifikovaného lektora. Dostanete rady, jak správně cvičit s ohledem na svoji (nad)váhu a stavbu těla.

„Naším cílem je v lidech zakořenit myšlenku pravidelné a přiměřené fyzické aktivity. Nastartovat tak proces ozdravení tloustnoucí české populace, která v nedávném celosvětovém průzkumu obezity skončila na alarmujícím devátém místě,“  říká Jana Havrdová z Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz

Dětské dny

Projekt myslí také na  děti. Doba mobilních telefonů, tabletů a počítačů omezuje děti v pravidelném pohybu. Místo toho, aby děti pobíhaly venku, běží rovnou domů k počítači. „Chtěli bychom rodičům a dětem ukázat, že se obě dvě možnosti dají zkombinovat,“ dodává Jana Havrdová.

Vzhledem k tomu, že v České republice je přes 800 center a do dětských dnů fitness se zatím zapojilo 30 center, je dost pravděpodobné, že se jich příští rok  zapojí víc.

Seznam center, které se do projektu zapojily naleznete na stránkách pořadatele.

Životní styl - další články

Doporučujeme