Zdravě myslet, zdravě žít: Co potřebujeme pro dodržení předsevzetí?

11. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte. V rádiu nás uslyšíte od pondělí do soboty v 11:40.

Jitka: Tak zítra začnu! Budu jíst zdravě! Jenže kolegyně přinesla dortík. Je po hubnutí!  Proč svá předsevzetí nedodržíme, Petruš?

Petra: Předsevzetí je snadné! Změna je složitá. Udržet nový způsob života je takřka nemožné.

Navíc pokud vás proces změny netěší, stěží budete úspěšní. Respektive může se dařit v krátkém časovém úseku a bude vás to stát mnoho sil.

Jitka: To znamená, že když nejsem pevně přesvědčená a nebaví mě to, k žádné trvalejší změně nedojde?

Petra: To, co dělám s nadměrným úsilím nebývá úspěšné v dlouhodobém horizontu. Zatěžuji psychiku, zanáším fyzické tělo. Mnohem snazší je smířit se s tím, jak vypadám a mít se rád. Tělo se umí nepotřebného zbavit samo.

Jitka: Zní to snadně a přál by si to každý. Co je tedy potřeba udělat?

Petra: Není to určitě snadné a už vůbec to není jen o jídle! Základem jsou vybalancované životní oblasti – zdraví, vztahy, práci a bydlení. Odstranění nepotřebného. Dobré je rozloučit se s nereálnými cíli. Zamávat lidem, kteří nás využívají a vysávají. Každý může zpevnit sám sebe!

Jitka: Zpevňujte se! A co těla?

Petra: Naše fyzická těla mají danou konstituci. Bezpečně oznámí, jak chtějí vypadat, jak se cítit. A pan generální –  mozek, vám k tomu pomůže! Jeho hnacím pohonem je radost!Pokud jí nemáte, úspěch se nedostaví.

Jitka: Jdu si zaplavat a zpevnit se! A zítra vám ve Zdravě myslet, zdravě žít povíme proč je alkohol nevhodný při redukci váhy!

NA SLYŠENOU.

www.drstanek.cz

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme