Zdravě myslet, zdravě žít: Jak porozumět svým potřebám

15. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte. V rádiu nás uslyšíte od pondělí do pátku v 10:50.

Jitka: Petru, často vidím, jak moje kamarádky neposlouchají a nevnímají svá těla, jedou jak se říká na dřeň, a pak z toho jsou nemocné! Měli bychom více naslouchat sami sobě?

Petra: Být v harmonii sám se sebou, k tomu je nezbytná občasná revize života. Auto taky přezouváte, měníte filtry a brzdové destičky. Proto se zeptám, děláte jednou za čas revizi sami v sobě?

Jitka: Podle mne je koučink nezbytný a kdo to pochopil a využil těchto služeb, dobře udělal. Petru vysvětli posluchačům Zdravě myslet, zdravě žít k čemu nás dobrý kouč vede?

Petra: V první řadě jde o vztah, jaký máme sami k sobě a za druhé rozumíme-li tomu, proč se nám v životě nedaří, srážíme se s podobnými blbci.

Jitka: A proč se nám to děje stále dokola?

Petra: Když máš pokřivený vlastní sebeobraz, Jitu, jen stěží v životě dosáhneš po čem v duchu toužíš! Naopak, stáváme se lehce manipulovatelní a je to cesta do nikam.

Jitka: Takže co radí koučka Petra Krajčinovič?

Petra: Nejlepší rada je říci si stop! Zastavit se a zamyslet se nad tím, proč se mi v životě některé situace opakují?  Co doopravdy potřebuji, proto abych byl spokojený. Koho potřebuji v životě mít a koho ne.

Jitka: Dokážeme to i bez kouče?

Petra: Ztuha. Vhled druhé osoby velmi pomůže. A když už si sednete sami se sebou a věnujete si koučovací hodinku, třeba pomůže návod, který najdete na www. koucinkpoint.cz.

Jitka: Já ho naštěstí mám, viď Petru. A vy si můžete vyzkoušet koučink naživo na podzimní části tour Zdravě myslet, zdravě žít s ČS, info najdete na našem Facebooku.

Na slyšenou.

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme