Zdravě myslet, zdravě žít: Jak se zbavit patologické žravosti?

9. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte. V rádiu nás uslyšíte od pondělí do soboty v 11:40.

Jitka: Já si někdy připadám, že nikdy nemám dost? Jedla bych jak otesánek! Čím to je?

Petra: Patologická žravost má kořeny – mentální základy v rodině. Vysvětlím. Rodina je, co se týče stravování nějak nastavená a dítě se učí tím, co vidí. Pokud dítě sleduje rodiče obložené jídlem večer v posteli, zaručeně to po nich bude opakovat.

Jitka: Tak to je! Teta pekla úžasné kremrole, často a hodně. Na zlaté svatbě dědy a babičky jsem snědla celý pekáč a to mi bylo osm!

Petra: Vidíš. A mozek si program zapisuje. Děláš to od dětství. Tělo má úžasnou schopnost adaptovat se a v kombinaci s malou dávkou pohybu se váha plíživě zvedá.

Jitka: U mě to je vidět hned! Já se podívám do zdravé kuchařky a mám dvě kila navíc. Zkrátka příliš ráda jím a s pohybem jsem taky na štíru.

Petra: Ty dáváš tělu pěkně zabrat! Neustále ho nutíš k extrémnímu výkonu. Někdy se divím, že tě ještě poslouchá. Víš kolik energie bys mohla využít mnohem efektivněji. A ty se dobrovolně ničíš.

Jitka: Úplně mi teď mrazí. Ještě, že máme Zdravě myslet, zdravě žít a naši Petruš?

Petra: Zbavit se otesánkovského komplexu jde těžko! Dobře funguje otázka: „ Kde budu bydlet, až si zničím své tělo?“ Zamyslete se nad tím, než si způsobíte nevratné zdravotní komplikace.

Jitka: Musíme skutečně spadnout na úplné dno, nebo dostat hrůznou nemoc, abychom začali sami sebe vnímat! Pojďme dělat našim tělům dobře a nechovejte se k nim jako k popelnicím!

NA SLYŠENOU.

www.drstanek.cz

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme