Zdravě myslet, zdravě žít: K čemu je dobré mít jasný cíl?

18. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte. V rádiu nás uslyšíte od pondělí do pátku v 10:50.

Jitka: A je to tady! Dnešní ZMZŽ pro vás může být zásadní! Dozvíte se, k čemu je dobré mít jasný cíl a co se stane potom, Petru?

Petra: Když si určíme cíle v oblastech, které jsou pro nás zásadní a důležité, dostáváme je pod kontrolu a MNOHEM SNÁZE si uvědomíme A DEFINUJEME své potřeby a touhy!

Jitka: Počkej, to není snadné poznat ten opravdový cíl?

Petra: To přece poznáš! Po čem toužíš, co doopravdy chceš, to je tvůj cíl. Důležité je, aby byl jasný a konkrétní. A existují celkem pevné zásady, na čem svůj cíl stavět, o co jej opřít.

Jitka: Na co bych se měla zaměřit?

Petra: Spousta lidí si dává nereálné cíle. Jde nad rámec svých možností, selže a ztratí chuť pokračovat. Takže cíle by měly být reálné. Naproti tomu zase dostatečně ambiciózní. My lidé milujeme výzvy a výzvy jsou silným pohonem pro činy.

Jitka: Co je ještě důležité při určení cíle?

Petra: Cíle by měly být zaznamenané – zapsané a určitě bychom měli mít jasně daný časový horizont. Tedy, do kdy chceme cíle dosáhnout.

Jitka: Na co nebo na koho bychom ještě měli myslet?

Petra: Při určování cílů bychom měli mít na zřeteli okolí. V koučinku tomu říkáme být ekologický. Jestli je vaším cílem obrat sourozence o dědictví, moc společného s ekologií to nemá!

Tzn. Váš cíl by neměl nikomu uškodit ani ublížit.

Jitka: No , teď se mi to zdá snadné, ale většina z nás o svém cíli jen sní, mluví, ale  ve skutečnosti na něj prostě nedosáhne! Snad jen ti nejvytrvalejší!

Petra: No to je to nejtěžší, vyrazit. ZAČÍT KONAT A DĚLAT TZV. AKČNÍ KROKY. To je na další povídání. Zatím se zamyslete nad vaším cílem a zkuste si představit, jak se cítíte při jeho dosažení.

Jitka: Já ten pocit dobře znám, takové to chvění žaludku, to mívám i na našich přednáškách Zdravě myslet, zdravě žít s Českou spořitelnou a už se na vás těšíme v Příbrami 23.11.

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme