Zdravě myslet, zdravě žít: Proč při dietě nepít alkohol?

12. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte. V rádiu nás uslyšíte od pondělí do soboty v 11:40.

Jitka: Kdo si myslí, že sklenka vína při redukci váhy neuškodí, myslí správně! Opravdu se nic nestane – nezhubnete! A proč je alkohol tolik v oblibě, Petruš?

Petra: Potřebujeme bezpečí ve vztahu, domov a spiritualitu. V současné době konzumu se tyto potřeby a hodnoty sypou. Největší česká spiritualita je pivo. Pijí i děti. První zkušenost s opilostí mají 13tiletí, což mi přijde perverzní!

Jitka: Tomu ale jen my dvě těžko zabráníme! Proč se upínáme k alkoholu?

Petra: Proč? Hledáme únikové cesty, místo, abychom hledali řešení. Obecně utíkáme od problémů, závazků, nechceme slyšet pravdu. Nejsnazší je vypnout regulační mechanismy v hlavě.

Jitka: A to hned musíme sáhnout po frťanovi?

Petra: Právě nejrychlejší vypínač mozku je alkohol! Napiju se a mám klid. Navíc alkohol vyvolává libé pocity a okamžitou radost. Na chvíli se problémy odplaví, ale druhý den bývají mnohem větší!

Jitka: Proč je úhlavním nepřítelem právě alkohol při redukci váhy?

Petra: Ptala jsem se Dr. Staňka, jak u alkoholu funguje látková přeměna. Dostalo se mi odpovědi, že jde okamžitě do jater a mění se na tuk. Ani víno nemá výhody. U žen kromě nadváhy navíc hrozí emoční rozklad.

Jitka: Jak to vypadá?

Petra: Ženy mají sklony k sebelítosti, hádavosti a k tomu stejně jako muži trpí váhovými výkyvy.

Jitka: Takže ani sklenka vínka týdně?

Petra: Pokud jde o redukci váhy, alkohol fakt ne.

Jitka: Ani vínko?

Petra: Ani to víno! 🙂

Jitka: Na Moravě ve sklípku nebudou mít radost, Svatomartinské musí počkat, nebo že by počkala dieta. Ne! To je můj cíl a cíle se dodržují. Jak? To se dozvíte příští týden ve Zdravě myslet, zdravě žít na F1.

NA SLYŠENOU.

www.drstanek.cz

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme