Zdravě myslet, zdravě žít: Pytlíková strava versus normální strava

5. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte. V rádiu nás uslyšíte od pondělí do soboty v 11:40.

Jitka: Dnes tu máme na vyzkoušení pytlíkovou stravu, jak pro kosmonauty? V čem může být lepší než ta běžná Petru?

Petra: Pro lidi s vysokou nadváhou nebo obezitou je náhradní strava – jak říkáš ty, pytlíková –  naprosto ideální, zejména na start hubnutí. A to nejen ze zdravotního hlediska, ale velmi dobře funguje i mentálně.

Jitka: Jak může být více užitečná pytlíková strava?

Petra: Je opravdu nutné opustit stravovací stereotyp! To je pro rozjedence  č. 1!  Dále odpadne skládání jídelníčku, vážení a hlídání poměrů sacharidů, tuků a bílkovin – tam můžeš nadělat nejvíc chyb.

Jitka: To je pravda a ne každého to baví a hlavně vydrží potraviny vybírat, vážit a počítat!

Petra: Silný či obézní člověk má v hlavě extrémně hlubokou trajektorii jménem Jídlo!

Skutečné jídlo je tak permanentním lákadlem a vnitřním, často prohraným, bojem. Soustavnou sebekontrolou dostává tělo do stresu, nefunguje standardně,  spaluje rychleji nebo naopak méně.

Jitka: A jaká je ta další výhoda dietních plánů DR. Staňka?

Petra: Třetí výhodou náhradní stravy při dietě je, že máš jídlo neustále u sebe k okamžité konzumaci. Příjemná je i úspora čas. A nesmím opomenout finance! Určitě za něj utratíš méně než za potraviny vhodné k redukci váhy.

Jitka:Tedy radíš, abychom na začátku hubnutí volili pytlíkovou vyváženou stravu?

Petra: Určitě bych šla do těch tvých pytlíků :-)) v prvních týdnech. Vyvarujete se stresu, postupně se naučíte co, kolik, jak a s čím kombinovat a kila budou v klidu padat dolů.

Jitka: Jak si správně určit cíle a hlavně neselhat a vydržet, se dozvíte v některém z dalších dílů Zdravě myslet, zdravě žít už brzy, zde na F1.

NASLYŠENOU

www.drstanek.cz

 

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme