ZDRAVÍ: 3 místa, na která nezapomínejte při opalování

25. května 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Na používání ochranných krémů jsme si už na sluníčku zvykli. Víte ale, kam všude se musíte krém nanést, abyste ochránili celé tělo? Nebojte, nic důvěrného!

Určitě to znáte. I když jste se pečlivě před i během opalování mazali, najednou vás svědí hlava a pálí rty. Protože jste na ně určitě zapomněli!

Uši

Velice důležité místo na těle, na které skoro každý zapomíná, jsou naše uši. I když jsou schované pod vlasy (tedy obvykle), neznamená to, že jsou pod dostatečnou ochranou. O plešatých pánech ani nemluvě. Na uších je velice jemná pokožka, kterou sluníčko respektive UV paprsky velice rychle spálí. Takže pro příště: mějte za ušima a natřete si je dostatečnou vrstvou kvalitního opalovacího přípravku.

Rty

V létě potřebují rty hodně intenzivní péči. Nemají žádnou podkožní tkáň, takže opravdu rychle vysychají. Navíc nemají žádné mazové žlázy, které by je ošetřily vrstvičkou tuku. Proto musíte při slunění ošetřovat rty balzámy s UV ochranou. Pěna od piva se nepočítá, pánové!

Pokožka hlavy

V létě se naše babičky i dědové chránili před sluníčkem od hlavy k patě. Věděli, proč to dělají. Spálená pokožka hlavy, to je opravdové peklo. Vlasy opravdu nejsou ochrana. V létě používejte na vlasy i pleš speciální spreje s vysokým ochranným faktorem (nebojte, vlasy mastné nebudou). A ještě lépe: vsaďte na vtipný slamák, který poskytne pokožce hlavy jednoduchou a účinnou ochranu. Navíc budete za hvězdu!

 

PORADNA FREKVENCE 1: Nejčastějších 5 chyb při mytí vlasů

PORADNA FREKVENCE 1: Desatero pro postavu do plavek. Je nejvyšší čas!

Životní styl - další články

Doporučujeme