ZDRAVÍ: Podpořte imunitu v přírodní lékárně!

29. března 2016·Životní styl·Luboš Procházka

Na jaře volá celý imunitní systém o pomoc. Vaše tělo potřebuje nadopovat vitamíny a minerály. Vsaďte na přírodní antibiotika!

Po zimě většině z nás chybí vitamíny a minerály. Je nejvyšší čas pustit se do jarního úklidu v těle a dopřát mu pořádnou dávku živin.

Zapomeňte na exoty

Citrusy, kiwi nebo ananas, které si v zimě rádi dopřáváme, neobsahují bohužel tolik vitamínu C, jak si možná myslíte. Je v pořádku, když je exotické ovoce na jídelníčku, ale spíše jako zpestření. Všechno, co potřebujete, roste u nás.

Cibule, česnek a houby

Jsou to nejlepší přírodní antibiotika a opravdu se jim nikdo v boji s viry a bakteriemi nevyrovná. Skvělým parťákem pro zlepšení obranyschopnosti organismu jsou houby. Obsahují betaglukan, který optimalizuje funkci našeho imunitního systému. Hlíva ústřičná je betaglukanem doslova nabitá a seženete ji celoročně. 

Zamilujte si zelí

Céčko obvykle hledáme v již zmiňovaných citrusech. Jenže tam je ho málo. Citrusy se totiž sklízejí nedozrálé, aby cestou za námi neshnily. Přitom máme levný zdroj vitamínu C  přímo před nosem. Obyčejné české kyselé zelí. To navíc obsahuje i bakterie mléčného kvašení, které se označují jako probiotika. A ta v žaludku a ve střevech vyrábějí přírodní antibiotika. 

 

Takže šup k zelináři. Zkuste objevit zelí přímo ze sudu a dopřejte si pořádnou misku!

 

VIDEO: Upečte si jednoduché, ale výborné zelňáky!

TIP FREKVENCE 1: Dieta podle měsíčních znamení

ZDRAVÍ: Co nejvíc ohrožuje náš život? Žebříček podle lékařů

 

Životní styl - další články

Doporučujeme