Zoufalé kotě zachránil v horách. Od té doby spolu cestují na kole po celém světě

7. listopadu 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

V roce 2018 uslyšel Dean Nicolson uslyšel v bosenských horách zoufalé kočičí mňoukání. Kočku, která zvuk vydávala, našel a vzal jí sebou. Od té doby se stali nerozlučnou dvojicí a cestují napříč Evropou. Jejich příběh sdílí sympatický Skot na svém instagramu.

Vousatý Skot miluje cykloturistiku a na svém horském kole obráží evropské země. Během cesty v roce 2018 mu osud do cesty přihrál velmi netradičního parťáka. Při zastávce v horách v Bosně a Hercegovině uslyšel cestovatel mňoukání tehdy několikatýdenního kotěte. Zvíře bylo evidentně opuštěné, proto si jej vzal Dean Nicolson pod svá křídla.

Kotě pojmenoval Nala a ze začátku neplánoval, že by ho zvíře mělo doprovázet na cesty. Chtěl ho umístit do nějaké záchranné stanici. Zvědavé kotě ale hned vykouklo z jeho batohu, vylezlo svému zachránci na rameno a bylo jasné, že vášeň pro cestování sdílí oba naprosto stejnou.

Aby kočka s mužem mohla cestovat po celé Evropě a do dalších zemí, musel pro ni vyřídit očkování, čip a pas, což se podařilo. “Je to geniální kočka. Okamžitě jsem se do ní zamiloval. Člověk by si myslel, že jízda na kole rušným městem kočku vyděsí, ale naopak. Ona si ty výhledy doslova užívá. Všechno, co dělám, musím dělat s ní. I díky Nale je naše cesta velmi vzrušující,” říká Dean, který díky svému novému parťákovi přehodnotil i pohled na cestování.

V minulosti totiž měl v plánu na kole projet celý svět, jak nejrychleji to půjde. Po setkání s Nalou už ho čas tolik netrápí. Společně projeli východní a střední Evropu, koupali se v alpských jezerech, odpočívali na prosluněné pláži a užívali si přítomný okamžik.

Po roce cestování si ale Dean zlomil nohu. S kočkou se vrátil do rodného Skotska, kde napsal knihu, a když se dal dohromady, opět společně s Nalou vyrazili na cesty. Nyní objevují Chorvatsko a všechno mapují na instagramu, kde je sleduje miliony fanoušků.

Životní styl - další články

Doporučujeme