10 nejkrásnějších míst, kde trávit Vánoce. Praha převálcovala světovou konkurenci! GALERIE

18. prosince 2016·Zprávy·Redakce

Praha je 3. nejoblíbenější vánoční destinací
v Evropě

Hotelový vyhledávač trivago.cz sestavil žebříček nejhledanějších vánočních a silvestrovských destinací v Evropě. Praha se v obou umístila v první desítce. Zatímco během novoročních oslav zaujala páté místo, během vánočních svátků je třetí nejoblíbenější mezi evropskými destinacemi. Zlatá medaile však patří v obou případech Londýnu.

Na prvním místě žebříčku nejhledanějších vánočních destinací Evropy sestavovaném hotelovým vyhledávačem trivago.cz se letos umístil Londýn. Ten dominuje také nejoblíbenějším novoročním destinacím v Evropě. Během vánočních svátků je velice oblíbená také Paříž, které patří druhé místo, následovaná českou metropolí.

Praha je 3. nejoblíbenější vánoční destinací v Evropě

Praha je 3. nejoblíbenější vánoční destinací v Evropě

Stejně jako v Berlíně, který se umístil na 6. místě, jsou v Praze návštěvníci ochotni zaplatit za ubytování nejméně z top 10 destinací – a to v průměru 2 409 Kč za noc. Osmý Benidorn, oblíbené španělské letovisko na břehu Středozemního moře, vykazuje nejdelší dobu pobytu – v průměru zde mají cestovatelé zájem strávit 12 dní.

Během silvestru se sice Praha propadla na páté místo, nicméně po prvním Londýnu a druhém Amsterdamu jsou zde cestovatelé ochotni utratit za ubytování nejvíce – v průměru 5 061 Kč za noc, tedy více než dvojnásobek oproti období Vánoc. Mezi deset nejoblíbenějších destinací se řadí také Pažíž, Berlín, Řím, Barcelona, Vídeň, Hamburg a Madrid.

Nejkrásnější vánoční trhy

Už minulý rok byla Praha čtenáři USA Today zvolena za “nej” vánoční destinaci světa. Letos se přidala i stanice CNN, která českou metropoli zařadila do žebříčku deseti nejkrásnějších měst s vánoční atmosférou.

„Žádné město není tak vánoční jako Praha,“ uvedla v žebříčku u naší metropole stanice CNN. Novinář Joe Minihane si pochvaluje hlavně fakt, že vánoční trhy jsou otevřené každý den a doporučuje dát si klobásu při sledování rozsvěcení vánočního stromu.

Zprávy - další články

Doporučujeme