50 stupňů v autě, holčička nemohla dýchat! Otřesné detaily rodičovského selhání

1. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Z rozehřátého interiéru vytáhli v úterý tříletou holčičku, která uvnitř seděla se svěšenou hlavou, těžce dýchala a nereagovala na klepání. Hlídky městské policie ji potom chladily a dávaly jí po malých doušcích vodu. Dívka je naštěstí v pořádku. Rodiče byli dle svých slov nakupovat.

Byla to strážnice Silvie Březinová, která holčičku z rozžhaveného auta zachraňovala. V rozhovoru pro deník Blesk uvedla otřesné detaily tohoto zanedbání.

“Bylo tam snad padesát stupňů. Nedal se nadechnout. Kdyby nebylo pozorného pána, který si holčičky všiml, nechci ani domýšlet,” uvedla.

Tříletá holčička v rozpáleném autě

Strážníci v Brně museli obuškem rozbít okno zaparkovaného auta. Z rozehřátého interiéru vytáhli tříletou holčičku, která uvnitř seděla se svěšenou hlavou, těžce dýchala a nereagovala na klepání. Hlídky městské policie ji potom chladily a dávaly jí po malých doušcích vodu. Dívka bude v pořádku. Rodiče byli dle svých slov nakupovat. Případ strážníci postupují s podezřením na trestný čin. Teplota v zavřeném vozidle může v teplých dnech vystoupat o desítky stupňů. Nenechávejte děti ani zvířata v autech.

Zveřejnil(a) Městská policie Brno, oficiální stránka dne 29. květen 2018

Malá holčička byla údajně zcela propocená a po příchodu strážníků otevřela oči, ale nijak nereagovala. Hlídka ji tak musela rychle ochladit a svléknout z ní zcela mokré oblečení. Strážnice dále uvádí, že ji otírali tělo vlhkými kapesníky a mluvili na ni. Ačkoliv se probírala, nijak nekomunikovala a byla zmatená.

Zprávy - další články

Doporučujeme