Agresivní majitelka psa pokousala strážníka

16. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR

Zákroky proti zástupkyním něžného pohlaví, které páchají protiprávní jednání, jsou bohužel součástí práce policistů a strážníků. A nejsou vůbec jednoduché. V některých případech však agresivita žen předčí agresivitu mužů.

Své by o tom mohl vyprávět strážník z Prahy 13, který tuto smutnou skutečnost zažil na vlastní kůži. Řešení banálního přestupku nakonec skončilo jeho pracovní neschopností.

V úterý ráno prováděl strážník okrskář dohled na přechodu pro chodce u základní školy v Socháňově ulici. Zde si všiml ženy, která venčila několik psů. Jeden z nich právě na trávě vykonal potřebu. Tomu však žena vůbec nevěnovala pozornost a odcházela z místa pryč. Strážník ji proto vyzval, že je její povinností po psovi exkrement uklidit. Žena však toto odmítla a začala se chovat agresivně. Strážník ji následně vyzval k předložení dokladů totožnosti s výstrahou, že pokud tak neučiní, bude předvedena na Policii ČR.

Celá situace vyústila pokusem o útěk a napadením strážníka. Agresivní „pejskařka“ do strážníka kopala, bila ho pěstmi do obličeje a nakonec ho pokousala na rukou a na noze. Na místo se následně dostavila další hlídka strážníků, která ženu na zemi zafixovala, přiložila ji služební pouta a omezila ji pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě.

Zraněného strážníka následně převezla zdravotnická záchranná služba k ošetření do jedné z pražských nemocnic. Napadený strážník je nyní v pracovní neschopnosti. Případem se nyní zabývá Policie ČR. Přestupek proti veřejnému pořádku byl postoupen správnímu orgánu.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme