Americké námořnictvo potvrdilo pravost uniklých záběrů UFO. Nikdy se neměly dostat na veřejnost

19. září 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto YouTube / To The Stars Academy of Arts & Science

Americké námořnictvo potvrdilo pravost tří videí z roku 2015, které zachytil pilot bojového letounu Boeing F/A – 18 Super Hornet a která zachycovala neidentifikované létající objekty. Záběry unikly v roce 2017 a od té doby kolovaly po internetu. Pentagon nyní přiznal, že nikdy nebyla určena pro oči veřejnosti. 

Kontroverzní videa, která se na veřejnost dostala mezi prosincem 2017 a březnem 2018 jsou podle mluvčího zástupce velitele námořních operací Jospeha Gradishera autentická. Černobílé záběry zachycují záhadný létající předmět spatřený z paluby letadla a konverzaci dvou pilotů, kteří nedokáží určit, o co se jedná. 

Trojice videozáznamů se poprvé objevila na serveru The Black Vault, který se věnuje odtajněným dokumentům. Nyní však vyšlo najevo, že ve skutečnosti nikdy oficiálně zveřejněna nebyla. “Videa nebyla ministrem obrany nikdy oficiálně odtajněna pro širokou veřejnost a jsou považována za tajná,” uvedl Gradisher.

Ačkoli se řada nadšenců do mimozemských civilizací již začala radovat, úřady jsou stále vlažné k jakýmkoli náznakům, že by za objekty mohl stát zrovna život z jiných planet. Kvůli stigmatu se již dokonce přestalo používat oblíbené označení  unidentified flying object (UFO) neboli neidentifikovaný létající objekt. Podle nové terminologie se jedná o tzv unidentified aerial phenomena (UAP), tedy o neidentifikovaný vzdušný fenomén.

 

Na videa se můžete podívat tady:

Zprávy - další články

Doporučujeme