Andrej Babiš dostal vajíčkem do hlavy. Ve svém pořadu Čau lidi zmínil, že za vším stojí Piráti

9. srpna 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Premiér Andrej Babiš (ANO). (Foto: ČTK/Kateřina Sulova)

Andrej Babiš uspořádal v sobotu v Průhonicích autogramiádu své nové knihy s názvem Sdílejte, než to zakážou! . O jejím průběhu, který nedopadl úplně podle jeho přestav, se rozvyprávěl ve svém pravidelném pořadu Čau lidi. Jeho odpůrci po něm házeli vajíčka a fackovali jeho obdivovatele.

„Požádal jsem obec, abych mohl točit zmrzlinu. Tu naši tradiční smetanovo-vanilkovou, ne tu ekologickou, pirátskou,“ uvedl premiér a také autor nové knihy Sdílejte, než to zakážou! Andrej Babiš v nedělním dílu svého pravidelného pořadu Čau lidi. V něm se chtěl vyjádřit ke komplikacím, které vznikly při jeho sobotní autogramiádě v Průhonicích, na kterou se podle jeho slov sjeli lidé z celé České republiky.

Kromě jeho příznivců, fanoušků a obdivovatelů, kteří toužili po Andrejově podpisu, se v Průhonicích objevili také jeho odpůrci, které sám Babiš označil za odpůrce očkování. Ti na premiéra házeli vajíčka a autogramiáda musela být přerušena, což ho velice mrzelo.

„Strašně mě mrzí, že jsem to nemohl dokončit, protože potom přišli odpůrci očkování a dostal jsem vajíčko do hlavy. A můj kameraman byl taky celej od žloutku,“ říká Babiš ve svém pořadu. Za nejhorší však považuje jednání jedné z aktivistek, která prý dala facku ženě, která stála frontu na Babišův podpis.

Podle premiéra přišli v sobotu ráno před konáním autogramiády „chvilkaři“ a nakreslili křížky značící počet obětí, které zemřeli na následky Covidu. Vzhledem k tomu, že byly nakresleny přímo na místě, kde stál stánek s již zmíněnou tradiční zmrzlinou, sám Babiš je tím pádem pošlapal. Premiér také během své řeči naznačil spojitost těchto „chvilkařů“ a Pirátů, protože měli shodou okolností stejného fotografa, jako mají právě Piráti.

Zprávy - další články

Doporučujeme