ANO nemá náhradní variantu, pokud nevyjedná vládu s ČSSD a KSČM

29. dubna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

(CTK Photo/Vit Simanek)

ANO podle svých představitelů nemá žádnou náhradní variantu pro sestavení vlády, pokud by nevyjednala společný kabinet s ČSSD a s podporou KSČM. Zástupci nejsilnějšího parlamentního hnutí to uvedli v nedělních diskusních pořadech.

“Žádnou variantu B nemáme, ale pracujeme na tom, aby byla zajímavá varianta A pro naše členy i členy ČSSD,” uvedl předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) v pořadu Partie televize Prima.

Místopředsedkyně ANO a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová v Otázkách Václava Moravce odmítla možnost, že by hnutí oslovilo kvůli vládní spolupráci SPD Tomia Okamury, pokud by ČSSD například v plánovaném vnitrostranickém referendu odmítla koaliční spojenectví.

Za “úsměvnou spekulaci” označila informaci, že by v případě krachu jednání mohl prezident Miloš Zeman mohl sestavením vlády nynější ministryni obrany Karlu Šlechtovou (ANO). “Karla Šlechtová je člověk, který jde za svým. Pokud by měla být tím, kdo by byl pověřen, tak to rozhodně nebude naše politická nominace,” uvedla Jermanová.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme