Auto sedmnáctiletého řidiče zdemoloval vlak. Spolujezdec je ve vážném stavu

28. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Ve vážném stavu zůstává šestnáctiletý mladík, který skončil v nemocnici v Brně po večerní srážce auta s vlakem na Brněnsku. Stav sedmnáctiletého řidiče vozidla je stabilizovaný. ČTK to zjistila od mluvčích nemocnic. Mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek ČTK řekl, že mladík usedl za volant s platným oprávněním. Vozidlo bylo totiž dvoumístné a lze na něj získat řidičský průkaz i před dovršením plnoletosti. Podle policie vjel mladík na přejezd v nepovolené době.

Nehoda se stala v úterý večer na železničním přejezdu mezi Troubskem a Ostopovicemi. “Do brněnských nemocnic jsme vezli dva zraněné. Oba byli ve vážném stavu,” řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Spolujezdec je na tom hůře. “Pacient je v těžkém stavu po operaci. Leží v umělém spánku s mnohočetnými poraněními na ARO,” uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára.

Řidič skončil ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. “Je v péči našich lékařů, jeho stav je stabilizovaný,” řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Podle policie vjel řidič na koleje v době, kdy to není povoleno. V místě byla světelná signalizační zařízení. Kvůli nehodě se zastavil provoz vlaků mezi Brnem a Střelicemi. Fungovala náhradní autobusová doprava. Provoz se podařilo obnovit kolem půlnoci.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme