Autorem nejlajkovanějšího tweetu v historii je Barack Obama, odsuzuje v něm rasismus

16. srpna 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Tweet bývalého prezidenta Baracka Obamy odsuzující rasismus je reakcí na nacionalistické nepokoje ve městě Charlottesville ve Virginii. Stal se nejlajkovanějším příspěvkem v historii této sociální sítě s více než 3 miliony uživateli, kteří s ex-prezidentem sdílejí podobný názor.

V příspěvku, v němž Obama cituje bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandelu, stojí: „Nikdo se nerodí s tím, že nenávidí druhého jen kvůli barvě pleti, jeho původu či náboženství…“

Americký prezident Donald Trump se v uplynulých dnech také opakovaně vyjádřil k násilnostem v Charlottesville ve Virginii, kde stovky bělošských neonacistů o víkendu protestovaly proti plánům na odstranění sochy jižanského generála Roberta Leea. Trump nejprve hovořil o odpovědnosti “mnoha stran”, v pondělí pod tlakem médií a politiků výslovně zkritizoval rasisty a neonacisty, aby se v úterý se vrátil ke svým původním prohlášením o tom, že vinu nesou obě strany. Mnozí uživatelé tak na základě Trumpových reakcí srovnávají odlišné postoje 44. a 45. prezidenta.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme