Barman si vymyslel loupež. O peníze se podělil se svým kumpánem

4. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Až pětiletý trest vězení hrozí devatenáctiletému barmanovi z Mohelnice na Šumpersku, který podle kriminalistů v polovině března fingoval loupež. Policii ohlásil, že ho přepadli dva maskovaní lupiči se zbraní v ruce a odnesli si přes 100.000 korun a dvě desítky kartonů cigaret. Podle kriminalistu si však útok vymyslel a o peníze se podělil se svým komplicem. ČTK to řekla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Barman nahlásil přepadení na linku 158 v polovině března v časných ranních hodinách. “Přepadení se měli dopustit dva maskovaní pachatelé po vypnutí přívodu elektřiny do provozovny v době, kdy barman přepočítával tržbu. Pod pohrůžkou střelné zbraně si pak měli z baru odnést finanční hotovost přes 100.000 korun, 190 kusů krabiček cigaret, ale také bezpečnostní kameru snímající prostor za barem,” uvedla policejní mluvčí.

Kriminalisté začali na případu okamžitě pracovat, během vyšetřování však zjistili, že ve výpovědi údajně přepadeného mladíka je řada nesrovnalostí. “O týden později pak policisté obvinili jak barmana, tak také jeho pětačtyřicetiletého komplice ze spáchání trestného činu zpronevěry,” dodala mluvčí.

Dvojice se o odcizené peníze a cigarety následně podělila. Stíháni jsou oba na svobodě, dodala mluvčí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme