Běhal jsem jak splašenej marťan, vztekal se diskvalifikovaný překážkář Svoboda

16. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Po osmi letech se překážkář Petr Svoboda dostal znovu na olympijské hry a návrat nezvládl. Ačkoliv v Riu shodil většinu překážek, vypadalo to, že postoupí díky času, ale nakonec ho ze závodu diskvalifikovali.

Svoboda na trati shodil několik překážek a doběhl ve svém rozběhu šestý časem 13,65 sekundy. “Běžet takhle špatnej čas, to si nezasloužím být v semifinále. Udělat takových školáckých chyb, to je k smíchu,” zlobil se na sebe a uznal, že přišel na start až moc nahecovaný. “Nevím, co jsem čekal. Je mi 31 let a připadám si tu jak děcko, které se vrátilo na olympiádu. Sám nevím, školácká chyba,” vyčítal si.

Když čekal v útrobách stadionu, až přestane pršet, tak byl až moc neklidný. “Místo, abych se posadil na pr… a trochu se zklidnil, tak jsem tam běhal jak splašenej marťan. Měl jsem si to v hlavě promyslet,” řekl. Stál pak před novináři a doufal v zázrak. Po skončení posledního rozběhu se radoval, jelikož časem v tu chvíli postupoval. Jenže radost mu vydržela jen krátce. Pohled do výsledků ukázal, že je diskvalifikován. Kvůli úmyslnému shození překážky.

Pravdou je, že do překážek nabíhal hodně zblízka. “Neudržel jsem nervy na uzdě. Byl jsem u překážek moc blízko a bouchl jsem do nich,” řekl. Rozhodčí u videa názor na jeho přestupek potvrdili a česká strana sepisovala protest. Ale nakonec to bylo jedno. Na dráhu se totiž vrátili poražení překážkáři z prvních dvou rozběhů ovlivněných deštěm a Svoboda by z postupové pozice vypadl tak jako tak.

VIDEO: Naši plavci natočili v olympijském Riu video ve stylu Pobřežní hlídky! Podívejte se

Kudlička byl na olympiádě čtvrtý a bál se, aby mu nepraskla tyč

Zprávy - další články

Doporučujeme