Během Vánoc se oteplí, Štědrý den proprší. PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

22. prosince 2016·Zprávy·Redakce

V pátek se může na Vysočině a v sousedním okrese Znojmo na jihu Moravy tvořit silná námraza, která může lámat větve stromů či narušit elektrické vedení. Na jihu Moravy hrozí také ledovka, ta se během dneška a noci na pátek může vytvářet i v Čechách. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) trvá od dnešních 09:00 do pátečních 13:00.

V noci začne do Česka od severozápadu postupovat pásmo mrznoucích srážek, při kterých se bude vytvářet slabá ledovka. Do jihovýchodní poloviny Čech, na jižní a jihovýchodní Moravu dorazí mrznoucí déšť později během noci a v k pátečnímu ránu. Pásmo mrznoucích srážek bude na postupu k východu slábnout. Od dnešních 21:00 tak ledovka hrozí v Praze, Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Libereckém a Ústeckém kraji. Od pátečních 02:00 začne platit také v krajích Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký a Vysočina.

Vánoce na blátě

Zatímco ještě ve čtvrtek se teploty pohybují kolem nuly a ráno mrzlo, během Vánoc čekají meteorologové výrazné oteplení a většinou zataženou oblohu se srážkami.

Na Štědrý den má pršet, na horách sněžit, teploty přes den podle týdenní předpovědi vystoupí na tři až sedm stupňů Celsia, na Moravě nepřekročí čtyři stupně.

První svátek vánoční může rtuť teploměru vyšplhat na deset stupňů a na Štěpána někde až ke 12 stupňům Celsia. Od úterka by se mělo postupně ochladit.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme