BEZPEČNOST: V Česku platí první stupeň ohrožení terorismem!

22. března 2016·Zprávy·Redakce

V Česku je po teroristických útocích v Belgii de facto vyhlášen první stupeň ohrožení terorismem! Večer se mimořádně sejde vláda, aby zvýšení varovného stupně schválila. Dosud v Česku platil stupeň nula.

České úřady nyní nemají informaci o tom, že by zemi hrozil konkrétní teroristický útok. Nasazeny jsou ale stovky policistů navíc, využita bude i armáda. “V tuto chvíli jsou realizována zvýšená bezpečnostní opatření. Jejich cílem je maximálně posílit prevenci možných bezpečnostních incidentů v České republice,” uvedl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. “My jsme de facto přešli na stupeň jedna,” konstatoval ministr vnitra Milan Chovanec.

Letos schválený systém varování před terorismem má celkem čtyři stupně. V naléhavých situacích může zvýšený stupeň vyhlásit ministr vnitra. Jeho rozhodnutí musí ale kabinet do týdne potvrdit. První stupeň varování upozorňuje na existenci obecného ohrožení terorismem a podobná bezpečnostní opatření v Česku platila například po listopadových teroristických útocích v Paříži. 

Nyní budou do akce povoláni i členové armády, kteří se zapojí do hlídek policie. Policejní prezident Tomáš Tuhý očekává, že do akce bude v nejbližších hodinách nasazeno několik stovek vojáků.

AKTUALIZUJEME: Bruselským letištěm a metrem otřásly výbuchy! K útoku se přihlásil Islámský stát!

Čeští politici o útocích: Zlu není možné ustupovat, nenechme se zastrašit!

Andor Šandor: Teror v Bruselu jako odveta za zatčení Abdeslama? Je to možné!

FOTOGALERIE: Svět je v šoku z útoků v belgickém Bruselu! 

Ministerstvo varuje před cestou do Belgie, metro a letiště v Praze zvyšují bezpečnost!

Zprávy - další články

Doporučujeme