Blanka Bohdanová vydechla naposledy. Členka Národního divadla už se Thálie nezúčastní

4. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Blanka Bohdanová (Foto ČTK)

Ještě před rokem říkala, že věk je jenom číslo. Ve svých jednadevadesáti letech zemřela v jedné z pražských nemocnic herečka, spisovatelka a malířka Blanka Bohdanová. Smutnou zprávu potvrdil mluvčí Národního divadla, jehož byla Blanka členkou. Informace o tom přinesl Blesk.

Naposledy se na televizních obrazovkách objevila ve filmu Bastardi a byla emeritní členkou činohry Národního divadla. Herečka a malířka Blanka Bohdanová zemřela v neděli dopoledne v jedné z pražských nemocnic.

V jejích jednadevadesáti letech zemřela po zlomení krčku, což je strašák všech lidí zralého věku. Na oslavě svých devadesátin hýřila optimismem a říkala, že věk je jen číslo, a že se na něj neohlíží. Každé své kulaté a půlkulaté narozeniny oslavila nějak speciálně.

Napsala knihu, uspořádala výstavu svých pláten nebo měla premiéru. O malování vždy říkala, že je pojistkou jejího duševního zdraví. V roce 2015 získala cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství. Letos už na cenách, na které se velice těšila, bude chybět.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme