Legenda ze Semaforu slaví 90 let. Jiří Suchý si sám nadělil dárek

1. října 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Jiří Suchý (Foto ČTK)

Druhá polovička "a Šlitr" Jiří Suchý slaví úctyhodné kulatiny. Své devadesátiny oslaví, jak jinak, než v divadle Semafor show Znám ještě starší lidi, kterou sám napsal a o kterou je velký zájem. Opustit jeviště Semaforu tedy ještě nehodlá a nadále chce rozdávat radost, jak tomu bylo po celý jeho život. S informací přišel Blesk.

Populární hudebník, spisovatel, herec, režisér a grafik Jiří Suchý své významné kulatiny oslaví, přestože o sobě tvrdí, že je notorický neslavič. Nepůjde však o oslavu v podobě party, a papírových kloboučků, ale o představení, které si sám napsal a pro veliký zájem ho hodlá alespoň desetkrát reprízovat.

Představení si zahraje samozřejmě v divadle Semafor. To založil v roce 1959 se svým kolegou Jiřím Šlitrem, se kterým později tvořil klaunskou dvojici Suchý a Šlitr. Jeho kolega zemřel ve svých čtyřiceti pěti letech a Suchý poté utvořil na dlouhou dobu dvojici s herečkou Jitkou Molavcovou.

A jaké dárky dostal? “Dávám si sám sobě dárek. Když mi ho dávají jiní, nevím, jak se při tom tvářit, takže jsem si řekl, že si dám dárky sám,” vysvětluje a naráží na show, kterou sám pro sebe napsal. “Zpívám tam písničky, které jsem kdysi napsal různým interpretům, a pak jsem jim záviděl, že oni je zpívají a já ne. Při téhle příležitosti jsem si je přivlastnil a zazpívám si je,” prozradil Suchý Blesku.

Celebrity - další články

Doporučujeme