Břeclavskem otřásl výbuch. Dva muži mají vážné popáleniny

23. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: HZS Jihomoravského kraje

V Perné na Břeclavsku se ve středu dopoledne ozval výbuch z objektu penzionu a vinařství. Zranili se dva lidé, řekly ČTK mluvčí policie Kamila Haraštová a záchranné služby Michaela Bothová. Jeden muž je ve vážném stavu s popáleninami na velké části těla, druhý muž má popáleniny druhého stupně. Záchranáři je převezli do brněnské nemocnice. Škoda by podle policie odhadem měla přesáhnout milion korun a možná i více, protože dům je silně poškozený.

Haraštová uvedla, že případem se zabývá výjezdová skupina kriminální policie. Příčina vzniku výbuchu a následného požáru zatím není jasná, jednou z možností je i výbuch kotle nebo obdobného zařízení. “Budeme zjišťovat ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů, co se stalo,” řekla Haraštová. Podle ní není vyloučené, že by případ mohl mít ještě dohru.

Zasahujeme v obci Perná na Břeclavsku. Po explozi zůstaly na místě dvě zraněné osoby. Jednotky momentálně provádějí stabilizaci objektu.

Zveřejnil(a) HZS Jihomoravského kraje dne Středa 23. října 2019

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. “Dostali jsme oznámení o výbuchu a následném požáru. Při našem příjezdu byl objekt staticky narušený a hořel. Před ním byly dvě osoby, kterým jsme se záchranáři poskytli péči,” uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Podle něj chybí část čelní stěny do ulice, na místě je i statik, který doporučil objekt stabilizovat.

Záchranná služba poslala na místo dvě posádky. “Jeden muž měl popáleniny na velké části těla. Zajistili jsme mu dýchací cesty a připojili ho na řízenou ventilaci. Druhý muž měl popáleniny druhého stupně,” uvedla Bothová. Záchranáři převezli oba zraněné do Fakultní nemocnice Brno.

Starosta Perné Karel Studénka uvedl, že objekt je rodinným vinařstvím, nahoře slouží jako penzion a dole je vinařství. Podle Studénky se zranili majitel se synem.

Zprávy - další články

Doporučujeme