Brit žije v domě se 70 kočkami. Ochráncům zvířat se nelíbí, v jakých podmínkách je muž chová

22. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Za největšího milovníka koček by se dal považovat padesáti šestiletý Ian z Británie, realita ale svědčí úplně o něčem jiném. Muž žije v domě, který sdílí zhruba se sedmdesáti micinkami. Ty jsou nucené žít v nevhodných podmínkách. To se nelíbí ochráncům zvířat, kteří před jeho domem protestují. Informoval o tom server Daily Star.

Podle Daily Star vyšetřovatelé odhalili, že kočky nežijí úplně v přívětivých podmínkách. Z toho důvodu se kolem Ianova domu začali shlukovat a protestovat bojovníci za práva zvířat a příznivci britské Královské společnosti pro prevenci týrání zvířat (RSPCA). Veřejnost se bojí o blahobyt tamních micinek.

Nepiju, nekouřím a nenaháním ženy. S kočkami si sednu a na nic jiného nemyslím. Navíc udržují místnost v teple. Když máte v pokoji, kde je minus pět stupňů, 30 koček, tak se teplota během hodiny zvýší i na 20 stupňů,” uvedl Ian pro Daily Star. Přitom kočky nemohou například volně chodit na zahradu. Podle serveru jim v tom brání pletivo, ostnatý drát a mříže.

Podle fotografií, které unikly na veřejnost, je zjevné, že micinky jsou nucené polehávat na nepořádku, který je všude po zemi. Jejich majitel ale tvrdí, že jsou šťastné a zdravé. “Všechno je legální, jsem dobrý člověk a stojím si za tím, že jsem neudělal nic špatného,” popisuje a dodává, že si žádného zanedbání není vědom. “Místa je tu dost a policie mě pravidelně navštěvuje.”

Přesto policie právě aktivisty varuje, aby se u mužova domu neshlukovali a nechali práci na náležitých orgánech. Důstojníci se společně s inspektorem RSPCA dostavili na adresu. Tohle vyšetřování nicméně nevede policie, pouze podporujeme RSPCA, kde mají relevantní informace a mohou tak udělat expertizu,” řekl pro Daily Star policejní inspektor Gary Brockie.

Zprávy - další články

Doporučujeme