Kdy budou o Velikonocích otevřené obchody? PŘEHLED

29. března 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Nejste si jistí, jak budou mít o velikonočních svátcích otevřeno vaše oblíbené obchody? Může to být trochu matoucí. Pokud plánujete větší nákup, určitě si na něj zajeďte ještě před víkendem.

Od roku 2016 je kromě Velikonočního pondělí státním svátkem i pro křesťany důležitější Velký pátek. Ten letos připadá na 30. března a Velikonoční pondělí na 2. dubna. Díky tomu mají někteří z nás místo prodlouženého víkendu hned čtyři volné dny. Školáci si díky velikonočním prázdninám užijí volno již od čtvrtka až do 3. dubna.

Jak je to ale s obchodními domy? Je pravda, že to není úplně jednoduché. Ačkoli svátek je oficiálně v pátek i v pondělí, v pátek si ještě nakoupíte, zatímco v pondělí už nikoli. Všechny obchody mohou mít dle zákona v pátek otevřeno, takže můžete vyrazit do nákupních center. O Velikonočním pondělí musí být zavřené všechny obchody s prodejní plochou přes 200 metrů čtverečních.

Zákonné omezení tak neplatí na Velký pátek ani o Velikonoční neděli, ačkoli se provozci obchodů mohou rozhodnout své prodejny v tyto dny uzavřít. Pokud si však všimnete, že vám chybí něco důležitého, stále existují určité možnosti. Lékárny, obchody na letištích či nádražích, benzínové pumpy nebo malé večerky by měly zůstat otevřené i v pondělí.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme