Byl most v Janově v dobrém stavu? Před jeho zřícením z něj trčely kabely

16. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Twitter

Most v italském Janově, který se zřítil v úterý, byl už zchátralý několik týdnů. Informoval o tom britský bulvární deník Daily Mail. Podle fotografií z mostu totiž trčelo několik kabelů. Pád most zapříčinil smrt nejméně 42 lidí.

Nebyl absolutně žádný důvod, proč by měl být most považován za nebezpečný. Prováděli jsme množství různých kontrol a žádná z nich neukazovala, že by hrozilo něco takového,” řekl po tragické události agentuře ANSA Stefano Marigliani z firmy Autostrade, která Morandiho most provozuje.

Na sociální síti však koluje fotografie, která jasně ukazuje, že z mostu trčely kabely. “Vedení firmy Autostrade per l’Italia musí nejprve odstoupit,” uvedl na facebooku italský ministr dopravy Danilo Toninelli.

Stejného názoru je i italský premiér Guiseppe Conte, podle něhož jsou viníky tragédie jednoznačně lidé z vedení firmy. Zároveň dodal, že jeho vláda chce podobným neštěstím zabránit. “Je to tragédie, která je v moderní společnosti nepřijatelná, a tato vláda udělá vše, co je v jejích silách, aby zabránila tomu, aby se něco podobného opakovalo,” uvedl Conte.

Podle italských úřadů si neštěstí vyžádalo nejméně 42 obětí a není vyloučeno, že počet ještě není konečný.

Zprávy - další články

Doporučujeme