Bývalý kapitán reprezentace Tomáš Rosický ukončil kariéru

20. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Utkání 6. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha – Karviná, 10. září v Praze. Tomáš Rosický ze Sparty se raduje z gólu.

Bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Rosický v sedmatřiceti letech ukončil hráčskou kariéru. Trojnásobný vítěz ankety Fotbalista roku, který prošel angažmá ve Spartě, v Dortmundu a londýnském Arsenalu, to oznámil na středeční tiskové konferenci v Praze.

“Moje tělo dlouho říkalo, že už nechce pokračovat. Já to tahal vždy hlavou, i když to bylo i přes závit. Nyní mi ale vypnula i mysl a nemá cenu pokračovat. Teď už nemám na hřišti ani co nabídnout,” řekl Rosický.

Rosický se vrátil do Sparty loni v srpnu po deseti letech strávených v londýnském Arsenalu. Kvůli vleklým zdravotním potížím, které poznamenaly celou jeho slibně rozjetou kariéru, však nastoupil v nejvyšší soutěži k pouhým dvanácti zápasům, navíc převážně jen jako střídající hráč.

S Arsenalem Rosický dvakrát vyhrál Anglický pohár. Předtím nastupoval za Borussii Dortmund, s níž získal v německé lize mistrovský titul a zahrál si finále bývalého Poháru UEFA. Se Spartou vyhrál ligu třikrát, za českou reprezentaci odehrál 105 utkání a dal 23 gólů.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme