Čech vyhrál v pokeru 68 milionů! Jedná se o zatím 2. nejvyšší českou výhru

29. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Český pokerový profesionál Martin Kabrhel vyhrál 28. října 2018 v rozvadovském King’s Resortu v přepočtu 67,8 milionu korun. Kabrhelova odměna je historicky druhou nejvyšší českou pokerovou výhrou po 98 milionech korun Martina Staszka v Las Vegas.

V přepočtu 67,8 milionu korun vyhrál v neděli v pokeru na evropském turnaji v Rozvadově na Tachovsku Čech Martin Kabrhel. Je to podle pořadatelů akce druhá nejvyšší česká výhra po 98 milionech, které v roce 2011 získal Martin Staszko na turnaji v Las Vegas. Kabrhel ale nynějším vítězstvím překonal Staszka na první příčce českého žebříčku celkových turnajových výher. V pondělí to oznámil mluvčí kasina King's Resort Rozvadov Jaroslav Holý, kde se turnaj konal.

Z původních 95 registrovaných hráčů se ve finále turnaje Super High Roller WSOP Europe utkalo osm, kteří museli jako startovné dát asi 2,6 milionu korun. Kabrhel byl jediným českým účastníkem turnaje a ve finále bojoval mimo jiné s obhájcem loňského titulu Dominikem Nitschem z Německa a americkým držitelem titulu Hráč roku 2016 Davidem Petersem.

Nitsche ale Kabrhela nezastavil a český hráč si v závěrečném duelu poradil i s Petersem. “Je to mé největší vítězství, jsem velmi šťastný,” uvedl Kabrhel. Finalisté si rozdělili více než 230 milionů korun. Druhou nejvyšší výhru získal po Kabrhelovi Peters, a to téměř 42 milionů.

Dosud nejvyšší jednotlivou výhru získal podle pořadatelů akce z českých hráčů Martin Staszko. V listopadu 2011 Staszko obsadil druhé místo ve finále Světové série v pokeru v Las Vegas, a vyhrál tak kolem 98 milionů korun. V součtu všech dosavadních výher ale nově vede Kabrhel s více než 159 miliony korun a Staszko je druhý se 143 miliony, uvedlo kasino King’s Resort.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme