Česko má 434 případů koronaviru, počet vyléčených zůstává stejný

17. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Pracovník zdravotnické záchranné služby v ochranném obleku nese 6. března 2020 nádobu s biologickým materiálem odebraným v jedné z domácností v Praze. Foto: CTK Photo/Ondrej Deml

Česko má k úterním 18:00 už 434 případů nákazy novým koronavirem. Od pondělního večera tak přibylo 90 případů. Nejvíce nakažených je stále v Praze. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví. Testů na koronavirus bylo v Česku provedeno zatím celkem zhruba 6600, uvedl odpoledne po jednání vlády premiér Andrej Babiš (ANO). Počet vyléčených zůstává zatím podle ministerstva stejný, a to tři lidé.

Tři uzdravení pacienti, kteří se léčili v ústecké nemocnici, jsou z Děčína. Tito lidé, kteří lyžovali v severní Itálii, byli mezi prvními nakaženými novým typem koronaviru.

Zatímco tři lidé se již z nemoci COVID-19 způsobené novým koronavirem už plně vyléčili, tři jiní nakažení jsou podle dosavadních informací vlády ve velmi vážném až kritickém stavu. “To jsou dva řidiči a jedna paní na Bulovce. Všichni jsou na jednotce intenzivní péče, pod ventilací. Bohužel stav jednoho z pacientů je vážný, ti dva další jsou údajně stabilizovaní,”řekl premiér Andrej Babiš odpoledne.

V Česku se nákaza koronavirem poprvé prokázala 1. března. Kvůli šíření koronaviru platí v republice nouzový stav, výrazné omezení volného pohybu lidí i většiny aktivit. Situaci bude vláda řešit znovu ve středu i ve čtvrtek.

Zprávy - další články

Doporučujeme